[2008] Ansamblul rezidential Amfiteatru – Cluj-Napoca – Grigorescu Vest

[2008] Ansamblul rezidential Amfiteatru – Cluj-Napoca – Grigorescu Vest


Ansamblul rezidential Amfiteatru - Cluj-Napoca - Grigorescu Vest

Update: datorita crizei imobiliare proiectul a fost modificat si transformat in 2 proiecte mai mici, care sa tina pasul cu noile tendinte in piata imobiliara Case individuale cu teren si Apartamente 2-3 camere in vila.

Un proiect modern si ecologic

Acoperisuri verzi

Acoperisuri verzi inierbate

Acoperisuri verzi inierbate

Acoperisurile inierbate se regasesc cel mai des in mediul urban. Plantele reduc temperatura cladirilor ceea ce duce la un consum mai mic de energie. Principala cauza a incalzirii din orase este izolatia cladirilor, absortia radiatiei solare la nivelul drumurilor si cladirilor, precum si stocarea caldurii in materialele de constructie. Suprafetele verzi, datorita procesului de transpiratie, cresc temperatura mediului ambient cu doar 4-5 °C sau chiar mai putin.

Materiale naturale

Cladirile vor fi realizate din beton armat cu pereti din caramida si decorate cu materiale naturale, precum lemn, piatra si vegetatie.

Panouri solare

Panouri solare

Panouri solare

Apa calda va fi asigurata prin utilizarea panourilor solare, ceea ce va duce la o reducere a costurilor curente / apartament.

Zone pietonale

 • zona verde / locuri de joaca: 3.200 mp.
 • alei pietonale / trotuare / piatete / piste pentru biciclete: 5.100 mp

Drumurile si aleile pietonale din cadrul ansamblului rezidential Amfiteatru vor fi finisate cu asfalt, piatra naturala si lemn. Proiectul va avea o diferentiere clara a traficului auto de cel pietonal.

Ascensoare

Vor exista lifturi care vor conecta toate nivele ale cladirii (inclusiv garajul subteran).

Parcare subterana

Zona garajelor va fi finisata cu ciment anti-praf.

Acces pentru persoanele cu dizabilitati

Toate cladirile si zonele de serviciu va fi dotate cu solutii dedicate pentru persoanele cu dizabilitati.

Localizare

Ansamblul rezidential Amfiteatru - Cluj-Napoca, Romania - Grigorescu Vest

Ansamblul rezidential Amfiteatru – Cluj-Napoca, Romania – Grigorescu Vest

Cluj-Napoca este treilea oras ca marime din Romania, fiind situat in partea centrala a provinciei istorice Transilvania, avand o populatie de peste 500.000 de locuitori.

Ansamblul rezidential este situat in partea de vest a orasului, la capatul cartierul Grigorescu intr-o zona rezidentiala noua, la doar 3,5 km de centrul orasului.

Descriere proiectului

Proiectul rezidential AMFITEATRU, este situat in partea de vest a municipiului Cluj-Napoca, pe aproximativ 2 ha de teren, avand inca de la inceput toate aelementele cheie ale unui proiect rezidential de succes – expunerea sudica a terenului, panorama deosebita, zone verzi si padure in apropiere.

Piateta si parcare biciclete

Piateta si parcare biciclete

Pe langa 200 de apartamente, avand una, doua sau trei camere, distribuite in 14 cladiri aranjate in forma unui vechi amfiteatru roman, proiectul rezidential include de asemenea, 2.000 mp de spatii destinate pentru diverse servicii (gradinita, banca, sala de gimnastica, farmacie, mini market, practica medicala, etc), grupate in jurul unei piatete, prevazute cu un restaurant modern care se mandreste cu o panorama uluitoare. Obiectiv principal al proiectului este de a oferi o zona rezidentiala moderna si conectatea armonios cu zona verde precum si facilitati si servicii comerciale.

Terenul alocat proiectului este situat la capatul strazii Donath, care va deveni legatura cu viitoarea autostrada urbana din Cluj (Floresti – Baciu – Apahida – Jucu).

 • Suprafata totala de teren: 18.863 mp
 • Proprietarul terenului: LA DONNA IMOBILE SRL
 • Utilitati: apa, electricitate, gaz, canalizare.
 • Alte constructii in zona: cateva cladiri rezidentiale (case familiale sau blocuri P+2+M), inconjurate de zone verzi mari.
 • Ansamblul rezidential va fi format din 14 cladiri dispuse in forma de amfiteatru roman in regim S+D+P+2+P.
 • Aria construita: 32.000 mp
 • Aria utila:
  • 20.100 mp – apartamente
  • 1.950 mp – spatii comerciale
 • Parcari exterioare: 56 locuri
 • Garaj subteran: 154 locuri
 • Zone pietonala:
  • 3.200 mp – zona verde / locuri de joaca
  • 5.100 mp – alei pietonale / trotuare / piatete / piste pentru biciclete
 • Cladirile vor cuprinde 200 de apartamente:
  • 19 apartamente cu 1 camera (aproximativ 48 mp / apartament)
  • 98 apartamente cu 2 camere (aproximativ 78 mp / apartament)
  • 83 apartamente cu 3 camere (aproximativ 116 mp / apartament)
 • Ca o conexiune cu zona verde din apropiere, mai mult de 60% din apartamente au terase cu iarba naturala (intre 20-30 mp pe terasa). Nivelul BIOTOP al proiectului 20%

Facilitati si accesibilitate

Complexul va include mai multe facilitati: gradinita, banca, sala de gimnastica, farmacie, mini market, cabinet medical, zone publice si de agrement, zone comerciale, birouri.

Transport: exista legaturi de transport cu autobuzul spre centrul orasului.

Restaurant panoramic Grigorescu, Cluj-Napoca, Romania

Restaurant panoramic Grigorescu, Cluj-Napoca, Romania

Shopping: rezidenti pot face cumparaturi in centrele comerciale situate la 5 minute cu masina – CORA, PRAKTIKER, METRO, POLUS CENTER – CARREFOUR, etc.

Divertisment: locuitorii se pot bucura de spatiile verzi din apropiere sau din Parcul Central si pot folosi facilitatile de divertisment de la Polus Center (restaurante, baruri, cinematografe, etc.).
Sanatate: exista in zona farmacii, clinici private si centre de cosmetica.
Educatie: exista mai multe scoli si colegiile in apropiere.

Update: datorita crizei imobiliare proiectul a fost modificat si transformat in 2 proiecte mai mici, care sa tina pasul cu noile tendinte in piata imobiliara Case individuale cu teren si Apartamente 2-3 camere in vila.